Pääsivu / Tiedotteet / Valon ja varjon metsästäjä – Juha Perinivan muistonäyttelyn avajaiset Siidassa 19.1.

Valon ja varjon metsästäjä – Juha Perinivan muistonäyttelyn avajaiset Siidassa 19.1.

maanantai 18. Tammikuuta 2016, 18.46

Edesmenneen ivalolaisen valokuvaaja Juha Perinivan luontokuvissa pohjoinen luonto näyttäytyy valon ja varjon eri sävyinä. Hänen elämäntyötään kunnioittaen Pohjois-Lapin Kameraseura Ry järjestää valokuvanäyttelyn Juha Perinivan valokuvista luontokeskus Siidassa. Muistonäyttelyn avajaisia vietetään 19.1.2016 klo 18.

Valon ja varjon metsästäjä – Juha Perinivan muistonäyttelyn avajaiset Siidassa 19.1.

Kuva: Juha Periniva

Kannustava ja valmis auttamaan ja neuvomaan aloittelevia ja apua kaipaavia kuvaajia, mutta kriittinen ja jopa täydellisyyteen pyrkivä omassa kuvaamisessaan. Näin luonnehtivat Juha Perinivaa näyttelyn koostamisessa mukana olleet Pohjois-Lapin kameraseuran henkilöt. Periniva oli kameraseuran perustajajäseniä ja kantava voima kuvauskurssien kouluttajana.

Periniva kulki valokuvaajana tien, joka lienee tuttu monille kuvaajille. Kun valokuvaaminen vie mennessään, hankitaan järeä kalusto erilaisia kuvaustilanteita varten ja kuvia otetaan paljon erilaisista aiheista. Periniva kuvasi luontoa monesta näkökulmasta ja tutuksi tulivat metson soitimet ja muukin lintumaailma.

Voiton veivät kuitenkin valot ja varjot. Sen myötä kuvauskalusto yksinkertaistui ja keveni. Lopussa kameraksi riitti kevyt valovoimaisella optiikalla varustettu kamera. Kuvausretkiin vaikuttivat vuodenajat ja vallitsevat valaistusolosuhteet entistä enemmän. Vaikka digiaika mahdollistaisi tolkuttoman määrän otoksia jokaisella retkellä, Periniva kuvasi kuin filmiaikaan: jos valot ja varjot eivät miellyttäneet, kuvia ei otettu.

Perinivaa pyydettiin myös esittelemään kuviaan ja esiintymään mm. Camera Borealiksessa ja kertomaan kuvaamisesta. Tähän häntä ei saatu suostuteltua, koska kuvien täytyy puhua itse puolestaan, ne eivät selittelemällä parane.

Periksi antamattoman ja aiheelleen omistautuneen valokuvaajan Juha Perinivan elämäntyöhön voi tutustua Ylä-Lapin luontokeskus Siidassa 20.1. – 24.4.2016. Näyttelyn on koostanut Pohjois-Lapin kameraseura ry. Avajaisiin ovat kaikki tervetulleita 19.1.2016 klo 18.

Lisätietoja: Ylä-Lapin luontokeskus Siida, puh. 0206 39 7740, siida(a)metsa.fi

 

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG