Pääsivu / Tiedotteet / Vanhojen esineiden hoito ja säilytys -tapahtuma Siidassa

Vanhojen esineiden hoito ja säilytys -tapahtuma Siidassa

tiistai 17. Toukokuuta 2011, 13.59

Haluatko tietää, miten vanhoja esineitä säilytetään? Miten hoidetaan ja säilytetään hopeaesineitä? Onko alumiini ja suola ratkaisu tummuneisiin hopeakoruihin, pakasteessako korut säilytetään? Miten pakata silkkihuivit? Miten käsitellä ja säilyttää puuesineitä? Mitä tehdä vanhoille vuotakengille?

Näihin kysymyksiin löytyvät vastaukset Siidassa kansainvälisenä museopäivänä 18.5.2011. Museon väki esittelee kokoelmista löytyvien esineiden avulla tekstiilien, puu ja hopeaesineiden hoito- ja säilytystapoja.

Tapahtumassa keskustelu- ja tiedonvaihto ovat keskeisellä sijalla.  Museo haluaa tutustuttaa yleisöä museokokoelmiin ja niiden hoitoon.  Tapahtumassa tulee tutuksi myös museossa oleva erikoisosaaminen kuten konservointi, esineiden tekninen hoito ja ylläpito. Tiedosta on hyötyä kaikille, joilla on säilytettävinä vanhoja ja arvokkaita esineitä, joiden haluaa säilyvän. Yhtenä tarkoituksena onkin jakaa esineiden, varsinkin vanhojen ja ongelmallisten säilyttämisestä kotona turvallisesi.

Päivä on kohdennettu saamenkäsityön tekijöille ja harrastajille sekä alan opiskelijoille (Sakk), mutta toisaalta myös kaikille, jotka ovat kiinnostuneita saamelaisesta kulttuuriperinnöstä, esineistöstä tai vanhoista esineistä yleensä.

Aamupäivällä 18.5.2011 on ohjelmaa Saamelaisalueen koulutuskeskuksen opiskelijoille ja illalla klo 18.00 alkaen on Siidassa kaikille avoin yleisötilaisuus. Iltatilaisuus on  suomen- ja pohjoissaamenkielinen. Tulkkaus järjestetty.

Tule näkemään, kokemaan ja keskustelemaan!

Siidassa on kansainvälisenä museopäivänä avoimet ovet klo 10-17.

Siida - Saamelaismuseo ja luontokeskus, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0400 898 212, www.siida.fi, siida@samimuseum.fi, siida@metsa.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG