Pääsivu / Tiedotteet / Ylä-Lapin ja Siidan kesä edellistä kesää parempi

Ylä-Lapin ja Siidan kesä edellistä kesää parempi

maanantai 18. Elokuuta 2014, 08.44

Kesäkautena saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siidan parkkipaikalla on ollut täyttä, sillä matkailijat niin kotimaasta kuin ulkomailtakin ovat löytäneet tiensä Siidaan.

Mielenkiintoiset näyttelyt ja ainutlaatuinen ulkomuseoalue ovat houkutelleen näyttelyvieraita Siidaan enemmän kuin viime vuonna. Kesä- ja heinäkuun aikana pääsylipun näyttelyihin lunasti yhteensä noin 16 000 kävijää. Kokonaiskävijämäärä Siidassa on kesä- ja heinäkuun ajalta 34 121, tämä sisältää näyttelykävijöiden lisäksi Siida Shopissa, Inarin matkailuinfossa sekä Metsähallituksen asiakaspalvelussa vierailleet matkailijat.

Kesän ajan Siidassa on ollut nähtävillä perusnäyttelyiden lisäksi kolme vaihtuvaa näyttelyä. Niiden avulla on päästy tutustumaan Pohjois-Lapin melontareitteihin ja veden kiertoon sekä kulttuuriympäristöön. Kesäkuun alussa avattiin Ruotsin kaivosvastaisten mielenosoitusten materiaaleista koottu näyttely Gállok Protest Art – Protestitaidetta Kallakista. Kaikki kolme vaihtuvaa näyttelyä ovat nähtävissä vielä syksylläkin, syyskuun loppupuolelle saakka.

Yksi tärkeä osa sekä saamelaismuseon että Metsähallituksen palveluita on kesäisin auki olevat palvelupisteet. Metsähallituksen luontotuvat Utsjoella ja Lemmenjoella kiinnostavat kävijöitä, sillä molemmissa on kesä-heinäkuun aikana rikottu jo tuhannen kävijän raja, Utsjoella jopa kahden tuhannen. Utsjoen luontotuvalla avattiin tämän kesäkauden alussa uusittu näyttely, osittain sen vauhdittamana luontotuvalla onkin vieraillut enemmän matkailijoita kuin viime vuonna. Molemmat palvelupisteet ovat avoinna syyskuulle saakka, joten vielä ehtii vierailla ja tutustua vaikkapa luontotupien näyttelyihin.

Saamelaismuseon ylläpitämä Kolttien perinnetalo Sevettijärvellä palvelee myös matkailijoita syyskuun lopulle saakka. Perinnetaloon ja kolttakulttuuriin on kesän aikana tutustunut yli tuhat kävijää.

Siida palvelee kävijöitä joka päivä 9 – 20 aina syyskuun 19. päivään saakka, jonka jälkeen siirrytään talviaukioloaikoihin. Ravintola Sarrit on avoinna päivittäin 9 -19 kesäkauden loppuun saakka, jonka jälkeen sekä Siida että Sarrit ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin 10 – 17.

Metsähallituksen luontokeskus, Siida, Inarintie 46, 99870 Inari, puh. 0206 39 7740, siida@metsa.fi, www.siida.fi, www.luontoon.fi

Tehdyt toimenpiteet

VIERAILIJAINFO

SIIDA
INARINTIE 46, 99870 INARI

Saamelaismuseo
Puh. 0400 898 212

Luontokeskus, Metsähallitus
Puh. 0206 39 7740

 

Sajos

ISM-logo1

ILM.jpg

museokortti200

mpinari.JPG